Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 2 лютого 2022 р.

Пригоди автомобіля Пижика

Пригоди автомобіля Пижика

Історія спрямована на розвиток безпечності, уважності 

Івершина Наталя Сергіївна, вихователь Миколаївського закладу дошкільної освіти № 64 «Барвінок» 
Миколаївської міської ради

У великому та мальовничому місті Миколаєві, жив – був автомобільчик Пижик. Пижик був автомобільчиком-малюком, який нещодавно з'явився у місті, і ще погано знав вулички міста. Та й водієм Пижик був ще молодим, та не досвідченим. Але Пижик так радів, що міг їздити вуличками міста, що скакав немов коник, йому хотілось мчати швидше, бути спритнішим.

Одного разу, коли Пижик зупинився на світлофорі, Поважна Стара Автівка, яка стояла біля нього, порекомендувала, щоб Пижик не підстрибував, та не мчав так швидко по дорозі; інакше він може потрапити у вибоїну і його шини зіпсуються, а ще гірше - станеться аварія.

І ось, загорівся зелений колір світлофора, автівки повільно рушили з місця. Лише Пижик рушив дуже швидко, намагаючись обігнати інші автомобілі. Йому хотілось бути першим і найшвидшим.

Однак на одній з вулиць, попереду Пижика їхала Кремезна Вантажівка, з іншого боку їхали зустрічні авто, але Пижик їхав дуже швидко, і не встиг  затормозити.

Тоді, Маленький Автомобільчик намагався виїхати на бічну вулицю…..і тут раптом БА-БА-Х-Х-Х!!!!!!??? Пижик втрапив у велику вибоїну і його шини зіпсувалися. Їхати далі було не можливо. Пижик був дуже наляканий, адже  ще б трохи і він міг потрапити у аварію. 

Накінець, Пижикові нічого не залишалося робити, як викликати евакуатора на допомогу, який відвезе його до автомайстерні. І тут Автомобільчик згадав слова Старої Автівки. Більше Пижикові не захотілося такої їзди. Він пообіцяв собі, що буде вправним, обережним і уважним на дорозі.


Немає коментарів: