Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 2 лютого 2022 р.

Кмітливе Мишеня

Кмітливе Мишеня 

(Історія спрямована на розвиток креативності, активності, ініціативності, справедливості) 

Ульянова Ірина Борисівна
вихователька початкової школи №2 
Миколаївської міської ради Миколаївської області

У чарівному лісі в дуже затишній норі під великим старим деревом жило-було мишеня Чіз. Це було дуже миле та привітне мишеня. І в нього була одна слабкість -  велика тяга до сиру. Особливо йому подобався дозрілий, ароматний, солодко-солоний сир, з великими дірками. За шматочок улюблених ласощів Чіз готовий був зробити будь-що.

Одного разу, прогулюючись лісом, Чіз натрапив на дуже великий шмат сиру. І то був неабиякий сир, а саме той, за який мишеня було готове віддати життя. Принаймні так він говорив своїм друзям. 

І ось Чіз наблизився до сиру, спробував підняти його лапками, однак не зміг. Це було вперше, коли Чіз бачив такий великий шмат сиру просто на дорозі. Він спробував ще раз, і ще раз, і ще раз. Але шмат був дуже великий, і він не міг підняти його. Тоді він згадав, що недалеко від місця, де лежав сир, жив його друг - мишеня Горішок. Чіз побіг кликати його на допомогу. Горішок одразу погодився допомогти другу. Але вдвох вони також не змогли підняти той шмат сиру. Вони дуже засмутилися, адже з’їсти його за один-два рази було неможливо, залишати цей сир вони теж не хотіли.

Накінець кмітливий Чіз придумав, як можна ще вийти з цієї складної ситуації. Він відправив Горішка додому за ножем, щоб розрізати сир на шматки, та по черзі віднести ласощі додому.

Мишеням вдалося забрати сир з собою, і їли вони його місяць разом – такий великий був шмат!


Немає коментарів: