Єдина Країна! Единая Страна!

субота, 18 листопада 2023 р.

Вивчаємо стратегію гендерної рівності

На виконання операційного плану заходів на 2022-2024 роки з реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року в Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти у закритій педагогічній спільноті на Фейсбуці “Дошколярики Миколаївщини” 18-29 листопада 2023 року Лією Олійник, доцентом кафедри  теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО,  в асинхронному режимі  було проведено інтерактивну раптівку за темою “Як ви розумієте рівні права та можливості жінок і чоловіків”.

Мета раптівки: організація просвітницької діяльності, інформаційна підтримка працівниць і працівників закладів дошкільної освіти  з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, правових аспектів гендерної рівності.

Інтеграція до європейського співтовариства потребує істотної перебудови усіх соціальних інституцій та процесів на нових, демократичних принципах, вільних від будь-якої форми дискримінації, зокрема за ознакою статі. Такою є політика держав — членів Європейського Союзу, які проголосили одним з основних засобів демократизації суспільства політику гендерного  мейнстримінгу (gender mainstreaming policy) як системну стратегію створення рівних можливостей для жінок і чоловіків, подолання асиметрії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та дискримінації за ознакою статі в усіх сферах життєдіяльності суспільства. Саме тому в контексті європейського спрямування розвитку українського суспільства особливої значущості набуває впровадження у сфері освіти принципів забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Учасницям було запропоновано обрати один слайд у загальній інтерактивній Google-Презентації на Google-Диску кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО і відтворити своє розуміння, питання, користуючись текстом стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року.  Крім того, обговорення питання проходило в окремому чаті  спільноти.

У заході взяли участь 59 педагогинь закладів дошкільної освіти Миколаївської області


Немає коментарів: