Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 12 лютого 2020 р.

Відзначення Дня безпечного Інтернету на Миколаївщині 11 лютого 2020 року

На сьогодні в Україні проблема безпеки дітей в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється, і її переважну частину становлять діти та підлітки, які не усвідомлюють повністю загроз, що можуть чекати у віртуальному просторі.

Відповідно до листа Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти № 134/16-5 від 03.02.2020 року «Про відзначення Дня безпечного Інтернету 2020 у закладах загальної середньої освіти Миколаївської області» 11 лютого 2020 року було проведено День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету» (Safer Internet Day).


Інтернет – дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але разом з тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Знання цих небезпек дозволить їх уникнути.

 


До відзначення Дня безпечного Інтернету у цьому році долучилися 135 закладів загальної середньої освіти з 23 районів та міст Миколаївщини: 1194 педагогів та 9655 учнів стали учасниками заходів для освітян та дітей і молоді.








Було проведено різноманітні заходи: онлайн-уроки, виховні години, тренінги, анкетування, перегляд відеофільмів та мультфільмів, акції, конкурси, квести, брейн-ринги, інформаційно-тематичні бесіди, ситуативні задачі, тестування, онлайн-урок від Cisco Networking Academy Ukraine , круглі столи, інтерактивні ігри, веб-квести, прес-конференції, інтерактивні плакати та заняття, конкурс стенгазет, написання есе, курс із мережевого етикету і безпеки, акції тощо.
Реєстрацію заходів до Дня безпечного Інтернету в Україні 2020 здійснювали на сайті Центру кращого Інтернету.

Інформація про заклади загальної середньої освіти, які долучилися до відзначення Дня безпечного Інтернету в Миколаївської області на  інтерактивній карті: 















Наше життя вирує все швидше та швидше. Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку.
Та давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок.


Завжди пам’ятайте, що Інтернет - це  лише інструмент, яким Ви користуєтесь, щоб отримати відповіді на свої питання, підготувати реферати та доповіді, спілкуєтесь, якщо між вами величезні відстані. Вчиться користуватись Інтернетом із розумом і пам’ятайте, що кращий Інтернет починається з тобою.

Як пройшов День безпечного Інтернету в закладах освіти Миколаївської області можна побачити з фото звітів з місць, якщо пройти за посиланнями:  текстовий звіт (https://cutt.ly/yrJO0Y7) та фотозвіт (https://cutt.ly/UrJAi6A)

З повагою, регіональний координатор Національного комітету Дня безпечного Інтернету в Україні по Миколаївській області Олійник Лія Миколаївна

Немає коментарів: