Єдина Країна! Единая Страна!

понеділок, 27 травня 2024 р.

Культура добросусідства в дії

 

26 березня 2024 року на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Коблівської сільської ради Миколаївського району (директор – Оксана Вербик) у змішаному форматі відбулася робоча зустріч обласної творчої групи «Культура добросусідства в ЗДО» (керівниця – Лія Олійник).

Під час зустрічі учасниці ознайомилися з досвідом роботи Коблівського ЗДО (ясел-садка) «Сонечко» щодо реалізації регіональної парціальної програми, методичних рекомендацій з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина». 

четвер, 16 травня 2024 р.

Вишиванка єднає


У Всесвітній день вишиванки, 16 травня 2024 року, Лія Олійник та Олена Маланчук, фахівчині кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, провели інтерактивний захід для педагогічних працівників дошкільної освіти та початкової школи Миколаївської області. 

Учасниці/учасники закритих педагогічних спільнот у фейсбуці «Дошколярики Миколаївщини», «Нова українська початкова школа» долучилися до створення інтерактивного фотоколажу «Вишиванка єднає». 87 педагогів/педагогинь розмістили на онлайн-дошці «Padlet» (https://padlet.com/kafedradip/padlet-l1nqnx0rc1gm4vn2) наліпки зі світлинами з досвіду роботи та власними думками, поетичними рядками, висловами відомих особистостей про вишиванку.

Відео до Дня вишиванки Відео до Дня вишиванки 

Освітяни відзначили символічність і важливість заходу під час війни, адже усвідомлення того, що вишиванка об’єднує українців та збагачує нашу культуру, спонукає зберігати, цінувати, прославляти спадщину рідної країни!