Єдина Країна! Единая Страна!

понеділок, 27 травня 2024 р.

Культура добросусідства в дії

 

26 березня 2024 року на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Коблівської сільської ради Миколаївського району (директор – Оксана Вербик) у змішаному форматі відбулася робоча зустріч обласної творчої групи «Культура добросусідства в ЗДО» (керівниця – Лія Олійник).

Під час зустрічі учасниці ознайомилися з досвідом роботи Коблівського ЗДО (ясел-садка) «Сонечко» щодо реалізації регіональної парціальної програми, методичних рекомендацій з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина». 

четвер, 16 травня 2024 р.

Вишиванка єднає


У Всесвітній день вишиванки, 16 травня 2024 року, Лія Олійник та Олена Маланчук, фахівчині кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, провели інтерактивний захід для педагогічних працівників дошкільної освіти та початкової школи Миколаївської області. 

Учасниці/учасники закритих педагогічних спільнот у фейсбуці «Дошколярики Миколаївщини», «Нова українська початкова школа» долучилися до створення інтерактивного фотоколажу «Вишиванка єднає». 87 педагогів/педагогинь розмістили на онлайн-дошці «Padlet» (https://padlet.com/kafedradip/padlet-l1nqnx0rc1gm4vn2) наліпки зі світлинами з досвіду роботи та власними думками, поетичними рядками, висловами відомих особистостей про вишиванку.

Відео до Дня вишиванки Відео до Дня вишиванки 

Освітяни відзначили символічність і важливість заходу під час війни, адже усвідомлення того, що вишиванка об’єднує українців та збагачує нашу культуру, спонукає зберігати, цінувати, прославляти спадщину рідної країни!


пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

Відзначення Міжнародного дня дарування книжок

Упродовж 14 лютого 2024 року в закритій педагогічній спільноті «Дошколярики Миколаївщини» відбулася інтерактивна раптівка, яку підготували та провели в асинхронному режимі Лія Олійник, Ірина Романюк, Олена Маланчук, працівниці кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти.

Мета – поширення інформації про читацькі тренди у віковій категорії дітей дошкільного віку серед педагогічних працівників ЗДО та батьків вихованців, заохочення до придбання сучасної дитячої літератури в ЗДО, їх обладнання мультимедійними пристроями й аудіокнигами.