Єдина Країна! Единая Страна!

понеділок, 12 березня 2018 р.

Навчальні матеріали Олійник Л. М. для слухачів курсів МОІППО - вчителів початкової школи

Шановні колеги! Вчителі початкової школи Миколаївської області. Тижневе очне навчання у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти є частиною вашого обов'язкового навчання за Типовою освітньою програмою організації і проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладами післядипломної педагогічної освіти.
МОН затвердило програму підвищення кваліфікації вчителів НУШ Інститутами післядипломної освіти наказом №36 від 15 січня 2018 року. 

У цій публікації надаю мої навчальні матеріали на курсах для вчителів початкової школи, які з вересня 2018 року будуть працювати з першокласниками та ділюся враженнями від навчання ваших колег. У яких вже І етап очного навчання за плечима.



Інструменти Google мають дуже широкі можливості для дистанційного навчання. Ситуація, коли треба було терміново зробити онлайн  міні-лекцію для слухачів курсів післядипломної освіти - вчителів початкової школи, змусила мене створити наступну презентацію із вбудованим відеороліком. 

Презентацію до навчального заняття "Підвищення професійної компетентності вчителів початкових класів за допомогою хмарних технологій", та вбудований на 3 слайді цієї презентації ролік, рекомендується до перегляду всім вчителям початкової школи Миколаївщини, які вже є учасниками  закритої педагогічної спільноти вчителів початкової школи Миколаївської області Нова українська початкова школа або тільки збираються подати заявку на вступ до спільноти.

Цю спільноту було створено для обговорення нагальних питань з підготовки до роботи у нових умовах. Діяльність мережевої спільноти виконує функцію неформальної освіти, об’єднуючи педагогів за професійними інтересами та надаючи можливість ділитися досвідом, вирішувати професійні проблеми, продукувати та просувати педагогічні ідеї.  Кожен з учасників спільноти має можливість долучатися до її роботи з будь-якого пристрою, що має вихід в інтернет, з будь-якого географічно розташованого місця, у зручний для себе час.
Гущіна Наталія. Посібник для вчителів початкової школи.




Наступну презентацію створено до  навчальної теми "Особливості розвитку дітей 6-7- річного віку. Початок навчання у школі: вплив на емоційний стан і поведінку дитини. Особливості психічних і пізнавальних процесів".

План проведення тренінгу

Адже я не втомлююсь на своїх навчальних заняттях повторювати: "Вчитель, який не знає психології учнів з якими працює, це вчитель ПОЗАВЧОРАШНЬОГО дня. Тому що вчитель ВЧОРАШНЬОГО дня, це той, який не володіє хмарними технологіями за власним фахом".

Такий формат надання навчальних матеріалів для слухачів курсів підвищення кваліфікації вважаю ідеальним. Адже до матеріалів вони зможуть повернутися у будь який час та переглянути їх стільки разів, скільки  необхідно кожному індивідуально.


До такої мережевої діяльності мене надихнули відгуки вчителів, які вже пройшли І етап очного навчання у МОІППО та є активним учасниками спільноти Нова українська початкова школа. Наведу лише декілька дописів по факту закінчення навчання.

Алла Драганова, вчитель початкових класів: " Якщо доля вирішила об'єднати однодумців, то  ніщо не може стати їй на заваді: ні затяжний ремонт, ні постійна зміна дислокації, ні перемінливі настрої погоди. Так, 29 група "початківців" - веселі,  творчі, комунікативні, доброзичливі, креативні однодумці. Позаду залишилися розумні лекції, діалоги з цікавими людьми, пізнавальні тренінги, психологічні тести, написання та захист курсових, отримання сертифікатів та зворушливе прощання. Дякуємо Наталії Михайлівні за тепле і турботливе "крильце", Лії Миколаївні за отриману медіа грамотність та всім іншим викладачам за важливі знання, які допоможуть нам спільно побудувати Нове українське освітнє середовище. До зустрічі влітку!)))"

Оксана Челяк написала чудовий вірш, яким не можу не поділитися:

З нового навчального року
Ми беремо перший клас.
Хоча в усіх нас це не вперше
Та відчуття таке, що перший раз,

Бо багато дуже новизни
Для дітей, звичайно, і для нас.
Сумнівів немає – справимося ми,
Бо навчалися усі ми в Вас.

Курси очні зараз ми пройшли
Потім ми пройдемо онлайн-курс.
Інформації багато, що встигай
Тільки намотати ти на вус.

16 група всім Вам дякує щиро:
Лії Миколаївні, яка нам дорогу в спільноту відкрила,
Валентина Петрівна нас вчила агресію зливати,
Хоча б найпростіше – у стакан прокричати.

А хто патріоти ми чи націоналісти?
Віталій Гладун нам допоміг відповісти.
Сукуренко Олена розказала багато
Про Закон, про Реформи, про Державні стандарти.

Про інклюзивне навчання в школі
Ми дізнались від Продан Любові.
А викладач Хоменко Людмила
Нас природу досліджувать вчила.

З Оленою Ліскович ти не засумуєш, а навпаки
Бо мова піде про сонце, про небо й зірки.
З Галиною Міленіною ми вчилися гратись
І всім нам хотілось в дитинство вертатись.

Куратор наш Наталя Степанець
Вищого ґатунку фахівець,
Ми з нею час недарма провели
А дуже багато навчилися ми.

На нашій кафедрі всі викладачі молоді й красиві.
Ми їдемо, а Ви залишайтесь щасливі!

Ірина Лисюра. "Найкращий, найвеселіший, найдружніший...захист випускних робіт творчої групи 16. Дякуємо всім викладачам за розуміння, навчання і підтримку. Ми так здружилися з колегами, але шкода,.... що курси закінчилися..... Дякую всім!!!!До зустрічі!!!"

 Професійних вам злетів та задоволення від такої необхідної справи, яку ви всі робите - освіти учнів початкової школи.
5 тжн.

Немає коментарів: