Єдина Країна! Единая Страна!

понеділок, 28 листопада 2016 р.

Візитка проекту «Ініціативність - базова якість особистості дитини старшого дошкільного віку»

В умовах стрімкого розвитку технологій,  динамічність політичних і соціальних змін у соціумі, сучасне суспільство для свого успішного функціонування потребує ініціативних громадян. Тому є необхідність виховання ініціативної особистості, починаючи з раннього віку. Даний проект спрямований на створення умов для формування компетентності педагогів під час формування базових якостей дітей, а саме - ініціативності.

Ключові слова
Ініціативність  - якість особистості,  що виявляється в її прагненні та вмінні ініціювати справи і вчинки, активно їх реалізовувати та залучати до цього інших.
Ініціатива  -  окремий прояв ініціативності; здатність до активної діяльності, яка випереджає зовнішні вимоги.

Метою проекта є формування вмінь самостійно регламентувати власну діяльність, орієнтуватися в інформаційному просторі, використовувати одержані знання на практиці. Розвивати уміння педагогів організовувати навчально-виховний процес на засадах особистісно-розвивальної взаємодії.  Вдосконалювати уміння педагогів працювати у комп'ютерних програмах Word, Publisher, Power Point;

Перше питання, яке виникло у  педагогів «Що ж таке метод проектів?». Пояснити це допоміг Буклет для вихователів, а мету та завдання розкрито у Вчительській презентації. Педагоги розділилися на дві команди і розпочалося ґрунтовне вивчення питання розвитку ініціативності у дошкільнят.
Результат не змусив себе чекати і на блозі ДНЗ №77 ми можемо переглянути презентації та дидактичні матеріали до проекту. 
Кожен учасник мав змогу оцінити свої успіхи за допомогою таблиць самооцінювання.
Під час роботи над проектом ми працювали в програмах Microsoft PowerPoint, Publisher, Word, користуватися сервісами  та послугами Google.

Це був важкий але цікавий та дуже корисний досвід. І кожен педагог виніс із собою «кошик» нових знань та умінь, які тепер будуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Немає коментарів: