Єдина Країна! Единая Страна!

суботу, 19 листопада 2016 р.

Візитка проекту "Базові якості особистості дошкільника"

Випускник дошкільного закладу - яким йому бути?

Сформованість базових якостей особистості дошкільника є метою та результатом ефективної роботи цілої групи вихователів,  педагогів-спеціалістів та інших працівників дошкільного закладу. 

Як організувати роботу педагогів щодо розв'язання цього питання, які методи доцільно використовувати - саме на це направлена проектна діяльність на тему "Базові якості особистості дошкільника" в межах навчального курсу "Навчання для майбутнього".  


З самого початку навчання я зберігала надані план, структуру курсу, шаблони документів на віртуальному диску, що позбавило мене необхідності знов і знов шукати їх у віртуальному класі. Кожна діяльність починається з плану, який було збережено на Google - диску. Визначивши ключове та тематичні питання, педагоги отримали завдання засобом проектної діяльності розкрити формування основних базових якостей особистості дошкільника: 
- довільність
- ініціативність
- самостійність
- самосвідомість
- самооцінка
- безпечність
- самоставлення
- свобода поведінки
- відповідальність
- креативність.

Пояснити колективу сутність методу проектів допоміг буклет для педагогів.  Для розкриття вихователям мети та сутності проекту було створено вчительську презентацію.  Проектну діяльність розпочато, завдання озвучені, групи активно працюють. 

А наскільки ефективно, творчо, креативно працювали педагоги, можна зробити висновки, переглянувши дидактичні матеріали до проекту на  блозі ДНЗ №139.  Оцінювання проекту та його захисту відбувається за декількома  критеріями, кожен учасник проекту має можливість оцінити рівень своєї особистої діяльності за допомогою індивідуальних таблиць самооцінювання

Я та мої колеги-вихователі отримали можливість використати комп'ютерні програми, інтернет - ресурси для результативності своєї роботи. Для когось це стало справжнім проривом! І особисто для мене теж! Завдяки навчанню на курсі я підвищила віру у власні сили та можливості, отримала стимул до саморозвитку і, що дуже приємно, отримала хвилини приємного спілкування з людьми, з якими не була знайома. Хочеться подякувати за це своїм колегам - методистам, а особливо нашому куратору Лії Миколаївні за плідну працю та справжній професіоналізм.

Немає коментарів: