Єдина Країна! Единая Страна!

суботу, 25 лютого 2017 р.

Вивчаємо інтернет в початковій школі

Інтерне́т (від англ. Internet), міжмере́жжя - всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж.

Перед вами затверджена колегією МОН версія програми з інформатики 2-4 класи за результатами коментарів дописувачів на EdEra та обговорень у робочих експертних групах після публічного обговорення.

Оновлення змісту вивчення предмету “Інформатика” у загальноосвітніх навчальних закладах пов’язано зі змінами стратегічних напрямків освіти - орієнтація на діяльнісний підхід та формування в учнівства важливих життєвих компетенцій. Лише з поширенням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) навчання може мати форми особистісно-орієнтованого, гнучкого динамічного процесу. Розповсюдження нових цифрових медіа й навчальних середовищ обумовлюють зростаючу важливість ІКТ-компетецій, які сьогодні майже всюди визнаються одними з ключових в системі освіти.

Головна мета навчального предмету “Інформатики” у відповідності з вимогами Державного стандарту початкової загальної освіти - ознайомлення учнів з інформаційно-комунікаційними технологіями та формування у дітей ключових компетентностей для реалізації їх творчого потенціалу і соціалізації в суспільстві.

Зміст навчального предмету «Інформатика» в початковій школі являє собою узагальнений і скорочений виклад основ інформаційно-комунікаційних технологій, адаптованим до можливостей і особливостей дітей молодшого шкільного віку.

Основними завданнями навчального предмета є формування в дітей молодшого шкільного віку:
  • початкових навичок використовувати інформаційно-комунікаційні технології;
  • основних навичок роботи з різними пристроями для вивчення інших предметів, а також для розв’язування практичних соціальних, комунікативних завдань;
  • початкових уявлень про інформацію, її властивості, особливості опрацювання, передавання та зберігання;
  • початкових навичок використовувати інформацію з навчальною метою;
  • алгоритмічного, логічного та критичного мислення.


Проект «Разбираем Интернет» рассказывает об устройстве электронного мозга сетевого пространства. Ты узнаешь о том, как получить доступ к знаниям, находить нужную информацию, критически оценивать контент, создавать собственные интернет-проекты, общаться — и делать все это, соблюдая простые правила безопасности.




Блог Ірини Табарчук. Початкова школа.

Google створив пошукову машину для дітей kiddle



Немає коментарів: