Єдина Країна! Единая Страна!

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Візитка до проекту "Креативність - базова якість особистості старшого дошкільника"


Бути креативним зараз популярно. Той, хто хоче отримати гарну роботу, неодмінно називає цю рису характеру у своєму резюме. Творчий підхід необхідний не тільки у виробничих справах, але й у повсякденному житті, адже дозволяє нестандартно вирішувати більшість звичайних завдань.

Люди з високим творчим потенціалом мають неоціненне достоїнство – вміння продукувати і втілювати яскраві, талановиті рішення. Традиційно до креативних відносять професії художників, артистів, дизайнерів тощо.

Але виявляти креативність можна у будь-якій роботі, адже інженер або програміст, який шукає спосіб написати програму, лікар, який шукає нестандартні шляхи лікування, педагог, який створює нові освітні технології, - все це люди, які творчо ставляться до своєї справи. Їх життя цікаве, наповнене смислом, а в роботі є додаткова можливість для кар’єрного зростання. 

Креативними не народжуються, ними стають. Одне з пріоритетних завдань дошкільного навчального закладу - розвиток творчої, креативної особистості дитини . Метою вихователя є зрозуміти, як правильно організувати освітньо-виховний процес для розвитку творчості у дитини з усіма учасниками (дітьми, їх батьками), визначити основні освітні завдання, напрями та форми роботи, спланувати роботу таким чином, щоб до кінця дошкільного періоду, виховати всебічнорозвинену особистість. 

Розвивати уміння вихователів шукати, збирати, обробляти інформацію використовуючи комп’ютерні технології та інші джерела , планувати свою діяльність. Формувати уміння педагогів працювати в програмах Microsoft PowerPoint, Publisher, Word, користуватися сервісами та послугами Google.

Під час навчання на курсах, я стала більш впевненішою, хоча і багато чому ще потрібно вчитися, тому що відчуваю турботу, яку проявляє до нас наставник. Я вдячна куратору Лії Миколаївні, яка не зважаючи на час, постійно стежить за виконанням наших домашніх завдань. І не тільки порадою, а й практичною участю, допомагає подолати той бар'єр, який я відчувала, коли спостерігала за дивною роботою тих, хто досконало володіє комп'ютером. Велике спасибі!  Щире доброзичливе відношення назавжди залишиться від цих чудових, хоча і важких, треба зізнатися, днів навчання. Нехай все в житті тих, хто був зайнятий моєю освітою буде тільки хороше. Здоров'я і успіхів у всьому. 



Немає коментарів: