Єдина Країна! Единая Страна!

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Педагоги дошкілля вчаться працювати у хмарі

У теплі осінні деньки "бабиного літа", між двома святами: Всеукраїнським днем дошкілля та Днем працівників освіти педагогічні працівники дошкільних  навчальних закладів Миколаїва розпочали навчання за Новим Основним курсом  Програми Intel® «Навчання для майбутнього» (V 10.0) в очно-дистанційній формі.
На 12-годинному тренінгу, який відбувся 28-29 вересня в Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти,  слухачі курсів підвищення кваліфікації групи 130-А познайомилися з цілями і задачами навчання за програмою «Intel. Навчання для майбутнього» (V 10.0); вчилися користуватися електронною поштою Gmail у професійній діяльності.
 
Відправили листа зі вступними анкетами менеджеру Програми Intel в Україні - Людмилі Савченко.
Також педагоги-дошкільниці познайомилися з використанням методу проектів у навчальному процесі та інструментами Google з метою створення навчальних проектів.
Цікавою для всіх була "подорож" на сервіс WiKi та створення Портфоліо навчального проекту. Знайомство з його структурою та вимогами до оформлення.
Вибором тем для  створення проектів слугував Базовий компонент дошкільної освіти, що є Державним стандартом дошкільної освіти України. Вихователі-методисти ДНЗ зупинилися на змісті освітньої лінії «Особистість дитини».  Адже на кінець дошкільного періоду життя в дитини мають бути сформовані базові якості особистості: довільність, самостійність і відповідальність, креативність, ініціативність, свобода поведінки і безпечність, самосвідомість, самоставлення, самооцінка.
Створили особисті Блоги рефлексії та ознайомилися з організацією спільної роботи в мережі Інтернет. Протягом двох місяців дистанційного етапу навчання педагоги будуть ділитися власними напрацюваннями у Віртуальному класі Інтернет технології в освіті та Віртуальній вчительській кімнаті Навчання для майбутнього під кураторством автора цієї публікації.
Побажаємо ж їм натхнення у навчанні, гарних результатів та уміння застосувати отриманні знання у професійній діяльності.
Професія педагогічного працівника дошкільного навчального закладу вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. А також бажання й уміння йти у ногу з часом. Адже дошкільна освіта - перша й важлива ланка в системі неперервної освіти в Україні. Це той фундамент, який закладається в дитині та служить опорою і основою в її подальшому житті.
Застосування хмарних технологій у професійній діяльності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів дозволить педагогам оновлювати свої професійні знання миттєво та з найменшими затратами часу та моральних зусиль та не відставати від своїх вихованців. 

Немає коментарів: