Єдина Країна! Единая Страна!

вівторок, 17 травня 2016 р.

Візитка проекту з теми "Інформаційні процеси і комп'ютер"

Інформаційні процеси – послідовна зміна стану та (або) уявлення про інформацію в результаті дій, які з нею можна виконувати. Такими діями є — створення, збирання, зберігання, обробка, відображення, передавання, розповсюдження, використання, захист, знищення інформації. Під час інформаційного процесу дані перетворюються з одного виду в інший за допомогою певних методів.
Інформаційні процеси відбуваються при передачі інформації від джерела до приймача за допомогою каналу передачі.
Схема передачі інформації (у загальному вигляді): джерело інформації — канал передачі — приймач інформації.
Метою виконання нашого проекту на курсах "Навчання для майбутнього" було сформувати поняття інформатики, як науки та галузі діяльності людини. Дати визначення інформаційних процесів та їх характеристику. Ознайомити учнів з етапами становлення інформаційних технологій. Розглянути етапи розвитку інформаційних технологій та їх використання у суспільстві (освіта та навчання).


Новий курс Програми Intel® "Навчання для майбутнього" (v. 10.0) в очно-дистанційній формі – це новий крок на становленні педагогічної майстерності і здобуття безцінного досвіду.

Працюючи над темою "Інформаційні процеси і комп'ютер" я використовував можливості Google+ та переконався, що вже знайомі мені програми можуть бути передані в онлайн режимі та отримувати до них абсолютно безкоштовний доступ. Це було цікаво і незвичайно...те, що вже знайоме, але передано під іншим кутом – неймовірне почуття. Дуже багато в сервісах було і нове, наприклад, Hangouts – чудовий варіант для проведення конференцій в режимі прямого доступу без встановлення додаткового програмного забезпечення.
Процес створення буклету для батьків в програмі MS Publisher виявився доволі швидким, завдячуючи автоматичному налаштуванню буклету за зразком. Оце була дійсно творча робота. Правильно підібрати інформацію і дизайнерськи розмістити дані – дуже атмосферна діяльність.

Робота в програмі створення презентацій – це вже інша справа. Цей процес дуже простий і вже знайомий, тому що ми, вчителі, кожного уроку використовуємо програми цього зразка. Але ж, підійти творчо до процесу ніхто не заважає і це мені сподобалось найбільше.

Взагалі нове, що я не робив ніколи – це була робота з сервісом WIKI. Заповнення портфоліо на WIKI ITEACH було кропітким і складним. Процес створення щільно був пов'язаний із тегами. А спосіб додавання фотографії до персональної сторінки і взагалі викликав мільйон питань. Але тепер, навчившись працювати з сервісом вважаю, що мій рівень знань виріс і я піднявся на новий рівень.
Мабуть, найбільше сподобалась робота з блогом. Приємно знати, що ти робиш це не тільки для себе, але й будь-хто може ознайомитися із викладеною інформацією.

Самодисципліна і можливість працювати над собою – це умова успіху в межах роботи над нашими проектами. Неможливо створити матеріал, який був відпрацьований без цих якостей. В результаті роботи можна зробити висновок, що все не було так складно, але хто про це знав на початку роботи.

Курс Програми Intel® "Навчання для майбутнього" (v. 10.0) в очно-дистанційній формі – це безцінний досвід, який я отримав завдяки цій програмі і, звичайно ж, найкращому тренеру в світі - Лії Миколаївні.
Дуже приємно було працювати в дистанційній формі.

Немає коментарів: