Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 4 травня 2016 р.

Місце учнівської роботи у навчальному проекті

Однією зі структурних частин Вашого потфоліо в роботі над навчальним проектом  є УЧНІВСЬКА РОБОТА

На власному прикладі я демонструвала вам що це таке, створюючи навчальні роліки та публікації під аккаунтом Еліс Навчальної. Таким чином я мала можливість подивитися на ваші роботи та власні дописи та завдання під кутом  зору "УЧЕНИЦІ", вашої одногрупниці, краще зрозуміти, що може складати для вас труднощі та проблеми у навчанні.

Так і вам слід подивитися на створені вами проекти очима ваших "учнів" - вихователів ДНЗ. Оцінити їхні можливості, знання та уміння у виконанні завдань проекту. Це дозволить щось скоректувати, зробити власну рефлексію навчання більш глибокою, виваженою, чіткою.


Хоча обговорення ключового, тематичних та змістових питань і проходить червоною ниткою через весь Ваш проект, особливе значення ці питання набувають у роботі учня.
Вам слід детально продумати те, як буде здійснюватися практичний пошук відповіді на питання в ході роботи зі зразком для учня.

Дайте відповідь на наступні питання:
  • На які питання навчальної теми і змісту покликана відповісти робота учня?
  • Як відіб'ються в роботі учня ключове, тематичні та змістові питання?
  • Як ви збираєтеся добитися того, щоб всі "учні" глибоко осмислили ці питання
Продумайте:
  • Які знання, вміння і навички Ви хочете продемонструвати на цьому прикладі?
  • Які навички мислення високого рівня Ви хочете продемонструвати на цьому прикладі?
  • Які ще якості 21 століття мають продемонструвати ті, кого Ви навчаєте в ході роботи з цим прикладом?

Визначте як проектні методи можуть допомогти Вашим педагогам досягти навчальних цілей, які Ви визначили у власному проекті:
  • Які зв'язку з реальним світом буде простежено в Вашому проекті?
  • Який сценарій проекту Ви збираєтеся використовувати? Як Ви будете включати елементи дизайну проекту в роботу над вашою навчальної темою?
  • Які ролі виконуватимуть учні і які завдання вони будуть виконувати в процесі роботи?
  • Як робота учня над проектом буде відповідати досягненню цілей навчальної теми?
Такий вдумливий аналіз допоможе Вам обрати найкращий інструмент для виконання Вами УЧНІВСЬКОЇ РОБОТИ за темою саме Вашого проекту.
Цу може бути: презентація, публікація, листівка, буклет, текст, зображення, графіки, щоденник, брошура, плакат тощо.

У цій УЧНІВСЬКІЙ РОБОТІ Ви демонструєте Ваші очікування від вашої спільної роботи над проектом за обраною Вами темою навчального проекту. І чим краще Ви будете уявляти який кінцевий продукт Ви хочете отримати від вивчення теми Вашими учнями, тим простіше буде Вам створити УЧНІВСЬКУ РОБОТУ до Вашого портфоліо-проекту.

Для демонстрації виконання цього завдання навчання Ви можете самостійно обрати будь-які Google-інструменти: Диск, Документ, Малюнок, Блог, Презентацію, Форму, Таблицю тощо

Проте не забудьте позначити виконане Вами завдання у Таблиці оцінювання навчальних завдань у нашому віртуальному класі. Успіхів у навчанні!



Немає коментарів: