Єдина Країна! Единая Страна!

четвер, 19 травня 2016 р.

Візитка проекту "4 клас. Створення презентацій"

Два місяці навчання на курсі дійшли до кінця. Спочатку здавалося, що час вибрано невдало: закінчення року, весна ДПА. Часу катастрофічно не вистачало. Роботу приходилось виконувати навздогін. Та й технічні проблеми заважали.

Але коли почала працювати над проектом, зрозуміла, що не все так страшно. Адже робота на курсі, тема проекту співпала з темами уроків інформатики в моєму 4 класі. Тому навчались з дітьми разом. Все виконане на сторінці WIKI , в проектній роботі тут же закріплювалось на практиці. Спочатку ми з дітьми обрали тему проекту "Створюємо презентацію." (4 клас).



Потім визначились з ключовим, тематичними та змістовими питаннями. Все це було занесено до Плану навчального проекту.
Ми продовжували знайомитись з поняттям проект, зокрема закріплювали та розширювали вміння створювати презентацію. Для цього клас було об'єднано в групи, сплановано роботу над проектом, створено куточок проектної роботи. Всі задання в ньому занесено до графи "Треба зробити". згодом стікери з завданнями перекочовували до графи зроблено. Було точно встановлені строки виконання завдань, які чітко виконувалися.
Для роботи над проектом нам потрібна була допомога батьків, тому для них було створено буклет "Для чого дітям працювати над проектами" Буклет. Батьки ознайомились з метою роботи над проектами, дали згоду на використання Інтернет - мережі.
Для кращого знайомства дітей з темою і завданнями проекту вчителем було створено і представлену вчительську презентацію.
Результатом роботи була дитяча презентація та заповнення Таблиці оцінювання роботи над проектом. В таблиці критерії оцінювання створено відповідно програмовим вимогам і можуть використовуватись для самооцінювання та взаємооцінювання проектної роботи.
Діти мали певні знання з теми "Презентація", які закріпили під час роботи над проектом. Вчилися оцінювати свою роботу та роботу товаришів.
Звичайно в моїй роботі були недоліки, які виправлялись після аналізу куратора.
 Отже, робота на курсі для мене була цікавою і корисною. Дуже вдячна Лії Миколаївні за допомогу. Багато чого знала, а ще більше навчилась. І зрозуміла, що є ще багато чого не знаю. Тому перспектив попереду ще нескінченно. Перш за все хочу поділитись своїми надбаннями з колегами школи, районну. А ще - геть флешку! Маю Google - диск. От тільки б Інтернет- підключення не підводило.
Хочу вибачитись за те, що ми, вчителі, іноді все таки нерадиві учні. Але чомусь на думку приходить слова з дитячого віршика "Та такого не було, щоб робили це на зло..." Приємно було спілкуватись з одногрупниками. Дякую всім за співпрацю. До нових зустрічей.



Немає коментарів: