Єдина Країна! Единая Страна!

неділю, 15 травня 2016 р.

Візитка проекту "4 клас. Висловлювання. Алгоритми з розгалуженням і повторенням"


Кожна людина навчається протягом всього свого життя. А життя педагога взагалі перетворюється на суцільне навчання. Ми вчимо своїх учнів, а разом з ними здобуваємо скільки всього нового, сучасного, часто просто незрозумілого для нашої "завантаженої" голови.

Ось завершується наш наступний крок у здобутті нових знань. Працювати в школі і навчатися дистанційно в групі "Новий Основний курс  Програми Intel® «Навчання для майбутнього» (V 10.0) в очно-дистанційній формі.Тренери з інформатики в початковій школі" було дуже важко.Часто зовсім не вкладалась в термін здачі робіт (бувало просто не вистачало сил продовжити розпочате). Але ось воно... довгоочікуване завершення...


Я працювала над проектом "4 клас.Висловлювання. Алгоритми з розгалуженням і повторенням". Спочатку було знайомство з  можливостями Google. Практично я ще  не використовувала  всі можливості цього сервісу. В мене вже був створений аккаунт в Google. Був зроблений план даного проекту. Навчилася створювати  власний календар в даному сервісі.

Перша спроба була по створенню спільної презентації всіма учнями  групи. Створення буклету для батьків мені далося легко тому, що я часто працюю в програмі Publisher. 

Далі була створена вчительська презентація на задану тему проекту (трохи розмірковувала над ключовими та тематичними запитаннями). 

Поступово заповнювалось Портфоліо на WiKi. До кожного документу прикріплялося посилання. Всі документи навчилася зберігати на віртуальному Диску. До речі це дуже зручно. 

В мене вже існував власний Блог, але потрібно було навчитися створювати карту Блога та систематизувати всі матеріали. Застосування Міток дуже полегшило пошук матеріалів в Блозі. Потрібно було ще й оцінити власний Блог.

Опрацьовуючи кожен модуль в особистому щоденнику використовувалася Рефлексія. З'ясувалося, що можна проводити відео лекції, вебінари та просто спілкуватися за допомогою Hangouts. Зацікавила робота за Таблицею оцінювання. 

І переглядаючи цю таблицю на завершення проекту, розумієш що таке ФОРМУЮЧЕ ОЦІНЮВАННЯ.

Набуті знання дуже допоможуть у роботі  та спілкуванні з колегами. Свої матеріали обов'язково буду зберігати на Диску. В  школі запропоную використовувати Таблицею оцінювання для того, щоб кожен вчитель на кінець навчального року зміг побачити свої результати роботи та поділитися ними з колегами. Щоб навчати дітей по сучасному, спочатку педагоги повинні засвоїти сучасні технології та можливості різних сервісів, а вже потім навчати дітей... Саме цьому навчалися тренери з Інформатики  63-А групи. І тепер наше завдання донести до колег можливості  Google.

Дійшовши майже до фінішу, розумієш, що не так все складно... Свідомість впевнено стверджує, що цей курс додав нових знань та впевненості.

Велике спасибі Лії Миколаївні! Вона завжди могла прийти на допомогу. Її роз'яснення були зрозумілими, точними та цікавими! Було приємно з Вами співпрацювати!

Немає коментарів: