Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 6 квітня 2016 р.

Навчаємося з Google

Швидко біжить час. Тиждень дистанційного навчання у віртуальному класі "Інформатика. Початкова школа" промайнув як блискавка. І на шляху до створення навчального проекту з інформатики в початковій школі на сайті WiKi за допомогою Google-інструментів кожен з "учнів"іде у власному темпі та ритмі.
"Відмінники" вчасно виконують завдання, якщо щось не зрозуміло телефонують мені, задають питання у листах, виходимо на аудіо та відео інтернет-зв'язок.

А учасники курсу, які "загубилися у часі" дуже засмучують мене, як викладача. Все розумію. Що у всіх багато роботи, є більш важливі особисті справи, може десь  неякісно працює інтернет.

Проте, не дивлячись на те, що я сама з 29 березня навчаюся в ЦІППО на дистанційно-очному курсі у чарівної професорки Вікторії Сидоренко, що лекторсько-викладацької, методичної, наукової роботи в МОІППО для мене ніхто не відміняв, я не дозволяю собі нехтувати виконанням обов'язків куратора групи 63-А і вчасно іх виконую. Хоча іноді ой як не хочеться!


Тому мабудь і від своїх "учнів" очікую такого ж відповідального ставлення до навчання. І дуже вдячна тим, хто не відстає від графіку і вчасно виконує всі навчальні завдання.
Наразі, на цьому тижні всі мали працювати над ПЛАНОМ навчального проекту та надати гіперактивне посилання в Таблиці оцінювання на свій ПЛАН на своєму Google-диску.

Найбільше непорозумінь виникало с формулюванням 3-х типів ПИТАНЬ навчального проекту.
Тому наголошую на тому, що перш ніж планувати власний проект подивіться презентацію про Ключове, Тематичні та Змістові питання навчального проекту та прочитати наукову публікацію про постановку питань в "Intel. Навчання для майбутнього".

Не забувайте звірятися у своему навчанні зі структкрою курсу та структкрою портфоліо.
На ваших блогах  та у щоденниках до сьогодняшнього дня має бути принаймні 2 публікації з рефлексії вашого навчання. А на цьому тижні слід зробити:
1. Буклет для батьків Ваших учнів у програмі Pablisher, в якому Ви пояснюєте їм що таке МЕТОД ПРОЕКТІВ та як за його допомогою Ви розкриєте для їх дітей та Ваших учнів обрану Вами тему з інформатики.
2. Розмістити цей буклет на Google-диску та дати посилання на нього на сторінці Вашого блогу.
3. Розробити для Ваших учнів ВЧИТЕЛЬСЬКУ ПРЕЗЕНТАЦІЮ з урахуванням Ключового, Тематичних та Змістових питань Вашого навчального проекту.
Інструменти Google вам у поміч. Ви вже багато знаєте про них. Проте знайомство з електронною книгою Антоніни Букач Сервіси Google у педагогічній діяльності  у нашому навчанні не завадить.
Я завжди відкрита для спілкування з вами та надання дружньої допомоги у навчанні: дзвоніть, пишить, виходьте на відеозв'язок.
Зважаючи на мою велику зайнятість відеоурок для вас стогодні підготувала та провела Еліс Навчальна, ваша співкурсниця. Приємного перегляду.

Немає коментарів: