Єдина Країна! Единая Страна!

четвер, 19 березня 2015 р.

Метод проектів у статевому вихованні старших дошкільників. Южноукраїнський досвід. Відео.

Інноваційна діяльність запроваджено відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти, освітньої лінії «Особистість дитини», що передбачає обізнаність старшого дошкільника з будовою свого тіла, гігієнічними навичками за його доглядом; належністю до певної статі, та на виконання чинних програм дошкільної освіти, спираючись на позитивні результати семирічної науково-дослідної експериментальної роботи на рівні Миколаївського регіону, наказ управління освіти Миколаївської облдержадміністрації від 28.09.2012 № 693 «Про завершення науково-дослідної експериментальної роботи регіонального рівня за темою «Становлення статево компетентної особистості дитини від народження до десяти років у процесі взаємодії з батьками та педагогами».
Результати дослідження засвідчили, що в сучасному освітньому просторі статеве виховання, яке здійснюється батьками та педагогами, є необхідним задля формування в дітей дошкільного віку адекватного відношення до питань статі. Це досягається через цілеспрямовану систему статевого виховання. Якщо не організувати процес статевого виховання, то психосексуальний розвиток дитини піде шляхом випадковості, стереотипу і шаблонності чи шляхом розпусти й бездушності.
Цінним є поєднання науково-теоретичного обґрунтування проблеми й її реалізації в практичній діяльності. Педагогічні колективи дошкільних навчальних закладів отримали достатній рівень підготовленості до здійснення інноваційної діяльності окресленого напрямку в якості учасників обласної авторської творчої майстерні упродовж 2013 року, на підставі наказу управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 15.02.2013 № 116 «Про проведення обласної авторської творчої майстерні з проблеми «Становлення статево компетентної особистості дитини від народження до десяти років у процесі взаємодії з батьками та педагогами»
Далі у роліках досвід Южноукраїнського ДНЗ №3 "Веселка" з впровадження методу проектів у статевому виованні старших дошкільників.



Та "Хвилинка для батьків"

Немає коментарів: