Єдина Країна! Единая Страна!

суботу, 1 листопада 2014 р.

Англійська мова в початковій школі

За Державним стандартом початкової освіти з вересня 2012 року в Україні всі діти мають вивчати англійську мову з 1 класу. Проте вчителів, які спроможні виконати державне замовлення у школі не вистачає. 
Терміново інститути післядипломної освіти впроваджують навчання вчителів початкових класів викладанню іноземної (англійської) мови молодшим школярам.
На цій сторінці планую збирати теоретичні та практичні матеріали з цього питання. Адже інтернет - це саме той ресурс, за допомогою якого вчитель-практик має можливість якнайшвидше та найкраще підвищити власну кваліфікацію шляхом самоосвіти.
На щастя в наш час люди безкорисно та безкоштовно діляться власними практичними наробками на власних блогах та сайтах. Але існує інша проблема - не дивлячись на те, що з січня 2012 року за програмою 100% всі вчителі оволоділи компьютерною та інтернет грамотністю на рівні початківець, й досі уміння знайти в інтернеті необхідну інформацію та скористатися нею можуть не 100% вчителів початкової школи.

І так, розпочнемо з нормативної бази: 
Головна мета навчання іноземної мови у початковій школі - формування в учнів комунікативної компетенції, що забезпечується лінгвістичним, мовленнєвим і соціо -культурним досвідом, узгодженим з віковими можливостями молодших школярів. Після закінчення 4-го класу учні загальноосвітніх навчальних закладів досягають рівня А1, учні спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов - рівняА2, що відповідає Загальноєвропейським рекомендаціям з мовної освіти. 

Початковий етап навчання іноземної мови у сучасному загальноосвітньому навчальному закладі надзвичайно важливий, оскільки в цей період закладаються психолінгвістичні основи іншомовної комунікативної компетенції, необхідні та достатні для подальшого її розвитку й удосконалення. Тут відбувається становлення засад для формування іншомовних фонетичних, лексичних, граматичних та орфографічних навичок, а також умінь в аудіюванні, говорінні, читанні й письмі у межах програмних вимог. Відповідно до нової структури шкільної іншомовної освіти початковий етап визначається 1-4-м класами.

"ПОЧАТКОВА ШКОЛА" №8 2011 рік
 Метод асоціативних символів – мова рухів, жестів, міміки, мова нашого тіла, кодова мова уявлень і асоціацій. Протягом багатьох років, створюючи разом із дітьми на заняттях з англійської асоціативні образи-символи до всіх лексичних та граматичних одиниць, які вивчалися, ми здійснили спробу адаптувати цю своєрідну мову тіла до процесу вивчення предмета в дошкільних навчальних закладах та початковій школі.

1 коментар:

Анонім сказав...

На мою думку англійська в початковій школі потрібна. Але потрібно вдосконалити методику викладання. Хочу поділитися таким ресурсом http//dliavseh.at.ua