Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 5 лютого 2014 р.

Обласний семінар-практикум для вихователів груп раннього віку ДНЗ


Bідповідно до річного плану Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 4-5 лютого 2014 року відбувся дводенний обласний семінар-практикум для вихователів груп раннього віку дошкільних навчальних закладів з проблеми: «Розвиток сенсорики, моторики та мовлення дитини раннього віку в групі ДНЗ засобом навчальних занять».


Ранній вік (з року до трьох) – особливий період дитинства, коли кожний день має вагоме значення в розвитку малюка.
У наш час усе більше уваги в сучасній науці та практиці приділяється періоду раннього дитинства, оскільки саме означений вік є часом великих змін і суттєво впливає на подальше життя дитини.
Основними напрямками розвитку дитини раннього віку є сенсорика, моторика та мовлення, що має враховувати в своїй роботі кожен вихователь, який працює в дошкільному навчальному закладі з дітьми цього віку.

Роботу семінару було сплановано та проведено на базі дошкільних навчальних закладів №№ 5, 103 Миколаївської міської ради. У роботі семінару взяли участь вихователі, які працюють в групах раннього віку в дошкільних навчальних закладах Миколаївської області (35 осіб).

Роботу семінару організувала та провела кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти МОІППО Олійник Лія Миколаївна.



Педагоги переглянули п’ять практичних занять з розвитку сенсорики, моторики та мовлення дітей раннього віку в групі дошкільного навчального закладу, обговорили колективний творчий проект із проблеми: «Розвиток сенсорики, моторики та мовлення дитини раннього віку в групі ДНЗ засобом навчальних занять».

Кожен учасник семінару-практикуму під час проведення круглого столу мав можливість поділитися власним педагогічним досвідом з колегами та ознайомитися з авторськими конспектами різних типів занять з дітьми раннього віку, розташованих вихователями Миколаївської області у рубриці «Ранній вік» на навчальному блозі Олійник Л. М. «Навчання для майбутнього».
Учасники семінару схвально оцінили змістове наповнення заходу та його організацію.

Мета семінару: підвищення теоретичних знань та обмін практичним досвідом щодо організації та проведення занять з розвитку мовлення, формування сенсорних уявлень та моторних навичок дітей з одного до трьох років вихователями, які працюють в групах раннього віку дошкільних навчальних закладів області.
Завдання семінару: 
підвищити фахову майстерність вихователів, які працюють у групах раннього віку ДНЗ;
продовжити ознайомлення зі змістом чинних програм стосовно розвитку виховання та навчання найменших вихованців ДНЗ та Базовим компонентом дошкільної освіти;
удосконалити практичні навички вихователів щодо організації та проведення навчальних занять з розвитку мовлення, сенсорних уявлень та моторних навичок дітей з року до трьох.

У наступних публікаціях конспекти занять, які педагоги переглянули під час семінару-практикуму.



Немає коментарів: