Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 11 вересня 2013 р.

Дитина й комп’ютер: чим раніше, тим краще?

Навіть дуже маленькі дітлахи сьогодні вже сидять перед комп’ютерами. Німецький нейропсихолог Манфред Шпіцер застерігає від наслідків.

Комп'ютери дедалі більше проникають у наш світ. Маленькі діти вже сидять перед моніторами - лептопів, навігаторів або смартфонів. Нейропсихолог Манфред Шпіцер закликає замислитися над наслідками цього явища і не приховує свого обурення.


Професор психіатрії Ульмського університету називає комп'ютери та Playstation "машинами для запобігання навчанню".Розумову здатність нашого мозку Шпіцер порівнює з м'язом. Якщо давати йому маленькі навантаження, він зменшується. Те, що за певних обставин сила головного мозку слабшає, підтверджується результатами досліджень, продовжує Шпіцер. Наприклад, той, хто часто користується в дорозі навігаційним приладом, послаблює свій власний "навігатор" у мозку. Від цього не лише погіршується відчуття орієнтації, а й стає меншим об'єм відповідної області мозку – гіпокампа.

Шпіцер застерігає: ми завдаємо наступному поколінню величезної шкоди. "Процес навчання молодих людей погіршується, якщо вони проводять дуже багато часу з новітніми медіа, і це доведений факт", - наголошує професор. І пояснює: комп'ютер відбирає в нас розумову роботу, яка б інакше розвивала наш мозок, тренувала його та робила більш винахідливим.

Повністю статтю можна прочитати за посиланням.


Немає коментарів: