Єдина Країна! Единая Страна!

середу, 8 травня 2013 р.

"Сходинки до інформатики" у початковій школі - вітаємо колег з Київщини

"Сходинки до інформатики" у початковій школі  - вітаємо колег з Київщини

Шановні колеги, до нашої закритої дистанційної школи на gmail  випадково потрапила цікава людина  - вчитель з Білої церкви - Наталія Саражинска. 

Вона мала бажання створити групу з такою ж назвою, та Google "повідомив", що вже є така група, тобто наша. Її це дуже зацікавило, бо має досвід викладання курсу "Сходинки до інформатики" за старою програмою майже 10  років.  Вона з колегами створила відкриту групу на gmail з надією, що їх педагогічний досвід стане в нагоді не лише вчителям Київщини.

Пропоную потоваришувати з спільнотою вчителів Київщини, які вже мають досвід викладання варіативного курсу "Сходинки до інформатики" у початковій школі. 

Познайомитися з досвідом колег та стати учасником спільноти можна за посиланням  Сходинки до інформатики 2

Основна ціль наших колег - навчання вчителів (а в майбутньому - й учнів) за інваріантною освітньою галуззю державного стандарту початкової освіти та новою програмою “Сходинки до інформатики”.

Також цікавими для нас будуть й публікації пов'язані з інформаційно-комунікаційними технологіями в освіті, інноваціями в педагогіці.

Матеріали у спільноті розташовані у таких рубріках:
  • Новини (ІТ і педагогіка) - анонси на публікації на сайтах, в блогах, Вікі про особливості програми. Обговорення питань впровадження програми. Публікації новин у галузі інформаційних технологій та педагогічних інновацій.  
  • Куточок взаємодопомоги - проблемні ситуації, які стосуються змісту програми, навчально-методичного забезпечення, конкретного уроку або теми. 
  • Візитки - розкажіть про себе: (фото, відео, текст), посилання на блоги, сайти, сторінки в соц. мережах. Які ваші захоплення, улюблені куточки,...?  
  • Заходи - анонси на заходи, що плануються: вебінари, онлайн-зустрічі, семінари, педради міські, регіональні, шкільні. Після заходу можна створити повідомлення в темі "Новини" про результати, вдалі моменти, фото, посилання на документи.  
  • Методика. Особливості викладання курсу, посилання на конспекти уроків, додаткові матеріали для уроків.  
  • У нас на уроці ...... Позитив, гумор, гордість, ... (фото, відео, текст) про особливості проведення уроків, цікаві учнівські висловлювання, веселі ситуації.  
  • Дитячі шедеври - дитячі роботи, можливі фото, посилання на кращі дитячі роботи або відео, презентації дитячих робіт.
Навчаємося! Тому що інформаційна компетентність вчителя є однією з найголовніших складових його професійної компетентності. Інформаційну компетентність вчителя можна визначити як особливий спосіб організації предметно-спеціальних знань, які забезпечують прийняття ефективних рішень у професійно-педагогічній діяльності.



Немає коментарів: